BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Bernhard, Margriet en Marilène schaatsen rondje

Prins Bernhard heeft zondag in Biddinghuizen op het ijs getraind voor De Hollandse 100, waarmee hij geld wil inzamelen voor zijn fonds Lymph&co. Ook prinses Margriet en prinses Marilène waren van de partij.

De Hollandse 100 is een winterduatlon, die bestaat uit tien kilometer schaatsen gevolgd door negentig kilometer fietsen. Het sportevenement vindt plaats op 6 maart, met Flevonice in Biddinghuizen als start en finish. Het is de tweede keer dat De Hollandse 100 gehouden wordt.

Prins Bernhard haalt met zijn fonds Lymph&co geld op voor onderzoek naar lymfklierkanker, de ziekte waar hij in 2013 mee werd geconfronteerd. Tijdens een interview met onze verslaggever vertelde Bernhard dat schaatsen eigenlijk helemaal niet zijn ding was. Kijk zaterdag naar Blauw Bloed voor meer beelden!

Bron: ANP