BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Joachim en Marie vieren feest in IJsland

Prins Joachim en zijn vrouw prinses Marie gaan naar IJsland. Het Deense prinselijk paar is op 21 en 22 januari te gast bij president Olafur Ragnar Grimsson. Aanleiding voor het bezoek is het eeuwfeest van het Dansk-Islandsk Samfund, de Deens-IJslandse vereniging.

Die vereniging zorgt al honderd jaar voor het versterken en bevorderen van de betrekkingen tussen Denemarken en IJsland. Tot 1944 was de Deense koning ook nog koning van IJsland, dat zich aan het einde van de Eerste Wereldoorlog los had gemaakt van Denemarken.

Afgelopen vrijdag namen Joachim en Marie alvast een voorschot op hun bezoek door aanwezig te zijn bij de viering van het eeuwfeest in Kopenhagen. Daar werd in het Noord-Atlantisch Huis een gala gehouden, waarbij ook de IJslandse president te gast was.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: