BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin antwoordt Charlie Hebdo

Koningin Rania van Jordanië heeft een eigen cartoon getwitterd in antwoord op een tekening in het Franse satirische blad Charlie Hebdo. De cartoon van Rania laat het dode Syrische jongetje Aylan zien, met daarnaast getekend een jongen als scholier en een man als arts. De ondertitel luidt: "Wat zou kleine Aylan later zijn geworden?"

Afgelopen week bracht Charlie Hebdo de gemoederen danig in beweging door een provocerende cartoon. Te zien waren twee grijpgrage mannen die achter vrouwen aan rennen, met de tekst: "En wat zou Aylan later zijn geworden? Billenknijper in Duitsland." Charlie Hebdo verwees daarmee naar de massa-aanranding in Keulen, maar ook naar het jongetje dat dood op een strand in Turkije aanspoelde en zo het symbool werd van de vluchtelingenstroom naar Europa.

Op sociale media werd de cartoon neergesabeld als racistisch, choquerend en walgelijk.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: