BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Mathilde aan de slag voor VN

Koningin Mathilde gaat net als koningin Máxima aan de slag voor de Verenigde Naties. De Belgische vorstin heeft een uitnodiging aangenomen van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon om lid te worden van een groep pleitbezorgers van de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen die vorig jaar september zijn vastgesteld.

De doelstellingen moeten in 2030 zijn gerealiseerd en omvatten afspraken over bijvoorbeeld het beëindigen van kindhuwelijken, betere toegankelijkheid van financiële diensten, klimaatbeheersing, terugdringen van kindersterfte en armoede. In totaal zijn er zeventien zogenoemde 'sustainable development goals', de opvolger van de millenniumdoelen die de landen van de wereld zich in 2000 stelden.

Koningin Mathilde gaat deel uitmaken van een gezelschap van vijftien personen, zo maakte het Belgische hof mede namens de VN bekend. Mathilde is 'verheugd om op deze manier te kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van dit ambitieus programma voor duurzame ontwikkeling ten dienste van allen en in samenwerking met de internationale gemeenschap'.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: