BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Rania luncht met Mathilde

Koningin Rania van Jordanië heeft dinsdag een werkbezoek aan België gebracht. Na een lunch met koningin Mathilde sprak ze met premier Charles Michel over Syrische vluchtelingen in haar land.

De Belgische premier kondigde na het werkbezoek van koningin Rania aan dat hij op 4 februari in Londen deelneemt aan een internationale conferentie over de Syrische vluchtelingen. Op de humanitaire conferentie in Londen maken onder meer VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon, de Britse premier David Cameron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hun opwachting.

De echtgenote van koning Abdullah had dinsdag eveneens een ontmoeting met de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker. Haar werkbezoek staat in het teken van de voorbereidingen op de conferentie, meldt persbureau Belga. Volgens Jordanië verblijven momenteel 1,4 miljoen Syriërs in het land, wat neerkomt op 20 procent van de bevolking. De Verenigde Naties schat hun aantal op ruim 600.000.

Bron: ANP