BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Mabel en Mary zetten zich in voor vrouwen

Prinses Mabel en de Deense kroonprinses Mary spreken dit voorjaar op de grote internationale vrouwenconferentie Women Deliver in het Bella Center in Kopenhagen. Dat meldt donderdag het Deense weekblad Billed Bladet. De conferentie is van 16 tot en met 19 mei.

Kroonprinses Mary is beschermvrouw van de bijeenkomst. Zij zal onder meer het woord voeren over het recht van vrouwen om zelf te beslissen over hun eigen lichaam, over reproductieve gezondheid en gendergelijkheid in het algemeen. Mary was een aantal jaren geleden ook bij de Women Deliver-conferentie in Kuala Lumpur.

Prinses Mabel spreekt over kindhuwelijken en hoe aan die praktijk een einde kan worden gemaakt. Vorig jaar nog ontving Mabel in Londen uit handen van kroonprinses Mary de Champions for Change Award voor haar innovatieve werk in de strijd tegen kindhuwelijken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: