BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Louis open over dyslexie

De Luxemburgse groothertogelijke familie neemt de aanpak van dyslexie en andere leerstoornissen serieus. Dat bleek zaterdag bij het eerste Forum dat in Luxemburg over dit onderwerp werd gehouden.

Groothertogin Maria Teresa verzorgde het openingswoord en haar zoon prins Louis (29), die zelf dyslexie heeft, nam deel aan een paneldiscussie over de obstakels die het moeilijk kunnen lezen met zich meebrengt. Bij hem werd de leerstoornis pas op tienjarige leeftijd vastgesteld.

Prins Louis kreeg bij zijn optreden morele steun van zijn familie. Niet alleen echtgenote prinses Tessy en zijn moeder waren in de zaal, maar ook zijn vader groothertog Henri, zijn broers erfgroothertog Guillaume en prins Sébastien, schoonzus erfgroothertogin Stéphanie en tante prinses Margaretha.

Eerder in de week had groothertogin Maria Teresa in een openhartig televisie-interview al het belang onderstreept van goed onderzoek en uitbreiding van kennis. Ze hoopt dat in de toekomst dyslexie en aanverwante stoornissen al veel eerder worden geconstateerd.

Prins Louis is niet de enige royal die dyslexie heeft. Ook de Zweedse koning Carl Gustaf en zijn zoon prins Carl Philip zijn dyslectisch. Carl Philip heeft regelmatig gesproken over de problemen die hij om die reden moest overwinnen, over de pesterijen op school en hoon in de media als hij iets verkeerd schreef of voorlas.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: