BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Beatrice nieuw jurylid van kinderboekenprijs

Prinses Beatrice is jurylid geworden voor de kinderboekenprijs van het Londense dagblad Evening Standard. Beatrice, kleindochter van koningin Elizabeth, reikt de prijs op 23 mei uit.

In een verklaring zei de prinses opgetogen te zijn om als jurylid betrokken te zijn bij de Oscar's Book Prize. Beoordeeld worden boeken die vorig zijn verschenen voor kinderen tot en met vijf jaar. "Ik heb altijd van plaatjesboeken gehouden en zie er naar uit om alle briljante inzendingen te bekijken", aldus Beatrice (27).

De dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson heeft dyslexie en had als kind mede daardoor een voorkeur voor plaatjesboeken. De Harry Potter-boeken hebben haar geholpen om de leerstoornis gedeeltelijk te overwinnen en in 2013 nam ze deel aan een campagne om kinderen in Londen aan het lezen te krijgen.

Hartkwaal

De kinderboekenprijs is ingesteld ter nagedachtenis aan Oscar Ashton, het zoontje van een columnist van het dagblad. Oscar overleed in 2012 op driejarige leeftijd aan een niet opgemerkte hartkwaal. Hij hield erg van verhaaltjes, reden voor de prijs ter zijner ere.

Beatrice is niet de enige 'royal' met dyslexie. De Luxemburgse prins Louis vertelde deze week in een televisiegesprek over de problemen die hij moest overwinnen bij het lezen. Zijn handicap werd pas op zijn tiende ontdekt. In Zweden hebben ook koning Carl Gustaf, kroonprinses Victoria en prins Carl Philip er last van.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: