BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Albert en Paola ontmoeten de paus

De Belgische koning-emeritus Albert II en zijn vrouw koningin Paola zijn deze week in Rome. Dat blijkt uit opnamen die zijn gemaakt in de Italiaanse hoofdstad en het Vaticaan. Vrijdagavond was het gepensioneerde koningspaar bij het Colosseum voor de kruisweg, waarbij paus Franciscus voorganger was. De paus sprak zijn veroordeling uit over extremisme, bloedige terreurdaden en onverschilligheid over het lot van vluchtelingen.

Afgelopen zondag waren Albert en Paola op het Sint Pietersplein bij de door de paus opgedragen heilige mis ter gelegenheid van Palmzondag, de laatste zondag voor Pasen. Aansluitend gingen ze naar het Belgisch Pauselijk College - waar ooit de latere paus Johannes Paulus II heeft gestudeerd - voor de viering van de feestdag van Sint Jozef.

De kruisweg, waarmee wordt herdacht dat Jezus werd veroordeeld en gekruisigd, vond dit jaar plaats onder strengere veiligheidsmaatregelen dan in voorgaande jaren. Extremisten van Islamitische Staat hadden bedreigingen geuit tegen katholieke doelwitten in Rome.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: