BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Bernhard kan niet meedoen aan Hollandse 100

Om geld op te halen voor het fonds dat zich inzet voor onderzoek naar lymfeklierkanker, wordt zondag in Biddinghuizen 10 kilometer geschaatst en 90 kilometer gefietst. Het is de tweede jaar dat de 'Hollandse 100' tegen lymfeklierkanker wordt verreden, een initiatief van prins Bernhard Jr. Helaas kan de prins zelf niet mee doen vanwege een knieblessure.

Jaarlijks wordt bij 4000 mensen lymfeklierkanker vastgesteld. Er overlijden per jaar meer dan 1000 patiënten aan. Lymph&Co-oprichter Bernhard van Oranje, die zelf ook lymfeklierkanker heeft gehad. Veel familieleden van hem doen mee zondag, zoals de prinsessen Margriet, Annette en Marilène en de prinsen Maurits, Bernhard, Pieter Christiaan en Floris. Ook ambassadeurs zoals zanger Simon Keizer en interieurontwerper Monique des Bouvrie schaatsen en fietsen mee.

Naast de 'Hollandse 100’ is er ook een familie-estafette (1 uur schaatsen) en een wedstrijd voor junioren, met 10 kilometer schaatsen voor jongeren tot 15 jaar. Meer dan vijfhonderd deelnemers hebben zich aangemeld voor de wedstrijd en inmiddels is er al ruim 300.000 euro ingezameld.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: