BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Filip en Mathilde bezoeken alarmcentrales

Koning Filip en koningin Mathilde hebben vrijdag de alarmcentrales van Leuven en Brussel bezocht. De centralisten van 112 speelden dinsdag na de aanslagen in Brussel een cruciale rol in de aansturing van de hulpdiensten en bij de opvang van de slachtoffers.

Het koningspaar sprak met medewerkers die na de aanslagen de duizenden noodoproepen beantwoordden. Ze ontmoetten in Brussel ook enkele brandweermannen die ter plekke waren bij de hulpverlening na de aanslagen. Eerder deze week spraken Filip en Mathilde slachtoffers en andere hulpverleners. "Het waren telkens zeer emotioneel geladen ontmoetingen", aldus een woordvoerster van het paleis tegen persbureau Belga.

Koning Filip had vrijdag ook een ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Kerry kwam naar Brussel voor een kort bezoek, drie dagen na de bloedige aanslagen op vliegveld Zaventem en in de metro.

Naast een ontmoeting met koning Filip had John Kerry gesprekken met de Belgische premier Charles Michel en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: