BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Geschoten op school prinses Ingrid Alexandra

Een lijfwacht van prinses Ingrid Alexandra heeft in januari per ongeluk een schot gelost op de school van de dochter van de Noorse kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit. De kogel bleef vastzitten in een muur, staat in een politierapport waarop de Noorse omroep NRK de hand wist te leggen.

Bij het incident zijn geen gewonden gevallen. De lijfwacht schoot op 18 januari om 08.50 uur, vlak nadat de lessen op de internationale school in Bærum waren begonnen. Anderhalf uur later werd de politie op de hoogte gebracht, waarna forensisch onderzoek volgde. De zaak wordt nog steeds onderzocht.

Het schot werd niet in de school gelost, maar in een wachthuisje voor de bewakers van prinses Ingrid Alexandra. De directeur van de internationale school benadrukte tegenover NRK dat de leerlinge niet in gevaar zijn geweest en noemde het incident vooral vervelend voor de betrokken lijfwacht.

Ook in Nederland gaat het wel eens mis bij het beschermen van de prinsessen. In december liet een agente haar dienstwapen liggen op een wc van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, de middelbare school van prinses Amalia. Andere leerlingen waarschuwden de vrouw meteen, waarna ze zich omdraaide en het pistool alsnog meenam.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: