BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Astrid bij Indonesische vicepresident

Prinses Astrid van België is maandag op bezoek geweest bij de Indonesische vicepresident Jusuf Kalla. De prinses is in Indonesië vanwege een handelsmissie. Zaterdag vertrok ze met een delegatie van ruim tweehonderd leden.

Astrid, de jongere zus van koning Filip, sprak niet alleen met de vicepresident. Ook de minister van Industrie, onderminister van Buitenlandse Zaken, voorzitter van de BKPM - de Indonesische raad voor de coördinering van investeringen - en de hoofdadviseur van de vicepresident op het gebied van economische zaken verwelkomden de prinses. Dat meldt het Indonesische staatspersbureau Antara.

Met haar bezoek hoopt Astrid de economische banden tussen België en Indonesië aan te halen. De focus van de handelsmissie ligt volgens persbureau Belga onder meer op cleantech, havens, en gastronomie.

Astrid en de delegatie begonnen hun missie in Jakarta. De komende dagen reist het gezelschap door naar de steden Bogor en Bandung. In Bogor plant de prinses een boom in de botanische tuin, in Bandung staat een ontmoeting met burgemeester Ridwan Kamil op de agenda. Met hem spreekt Astrid over de ontwikkeling van 'smart cities'.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: