BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Deense royals ontvangen Mexicaanse president

De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn echtgenote zijn woensdag warm ontvangen in Denemarken. Koningin Margrethe, haar echtgenoot Henrik, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, prins Joachim en prinses Marie en prinses Bededikte wachtten de president in Kopenhagen op.

Na de welkomstceremonie op de luchthaven van Kopenhagen werden Enrique Peña Nieto en zijn vrouw Angélica Rivera naar Fredensborg Slot gebracht. Daar vindt woensdagavond een staatsbanket plaats.

Voordat Enrique en Angélica met de koninklijke familie aan tafel gingen, stond een bezoek aan Kronborg op de agenda. Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary namen de Mexicaanse gasten mee naar het uit Hamlet wereldberoemde kasteel in Helsingor. In diezelfde plaats bezocht het viertal ook het maritiem museum.

Enrique Peña Nieto brengt een tweedaags staatsbezoek aan Denemarken. Donderdag staan onder meer een gesprek met de Deense premier Lars Løkke Rasmussen en bezoeken aan scholen op het programma. Eind mei komt de Mexicaanse president naar Nederland voor een staatsbezoek.

Bron: ANP