BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Felicitaties koning Filip na arrestaties terreurverdachten

De Belgische koning Filip heeft de politiediensten gefeliciteerd voor de aanhouding van twee terreurverdachten vrijdagmiddag. Volgens Belgische media is een van de twee verdachten Mohammed Abrini, van wie sporen zijn aangetroffen in de woning in Brussel vanwaaruit de daders van de aanslag op luchthaven Zaventem vertrokken.

"Proficiat en dank aan allen die toegelaten hebben twee vermoedelijke terroristen te vatten", aldus de koning op Twitter. De Belgische autoriteiten hebben nog niks gezegd over de identiteit van de opgepakte verdachten.

Abrini word ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs. Twee dagen voor de aanslagen, op 11 november, werd hij gefilmd bij een benzinestation in het bijzijn van Salah Abdeslam. De twee rijden op de beelden in een auto die later werd gebruikt bij de aanslagen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: