BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Sofia aanwezig bij verjaardagsdiner Carl Gustaf

De net bevallen prinses Sofia zal vrijdagavond en zaterdag aanwezig zijn bij de festiviteiten rond de zeventigste verjaardag van koning Carl Gustaf. Dat heeft het Zweedse hof bekendgemaakt. Prinses Sofia beviel dinsdag 19 april van haar eerste kindje, prins Alexander.

Koning Carl Gustaf, die zaterdag 70 jaar wordt, is maandagavond samen met koningin Silvia begonnen aan een lange verjaardagsmarathon, met deze week elke dag wel een festiviteit. In het Koninklijke Theater woonde het koningspaar met prins Daniel en prins Carl Philip een avond bij waarin de Oostzee centraal stond, en die werd aangekondigd als een ontmoeting tussen kunst en wetenschap.

Het zwaartepunt van het feest ligt rond de verjaardag op 30 april zelf. Het Zweedse hof heeft de gastenlijst voor het grote galadiner in de Troonzaal van het paleis nog niet vrij gegeven, maar het Spaanse hof meldt dat koning Juan Carlos en koningin Sofia naar Stockholm zullen afreizen.

Het Belgische hof kondigde maandag aan dat koning Filip en koningin Mathilde het verjaardagsdiner op zaterdagavond bijwonen. Het is nog niet bekend wie er namens Nederland naar de verjaardag van de Zweedse koning gaat.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: