BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William en Kate maken stevige wandeltocht naar klooster

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben zich vrijdag in Bhutan van hun sportieve kant laten zien. Ze maakten een stevige trektocht naar het boeddhistische klooster Taktshang. Het klooster, dat tegen de rotsen is gebouwd en zevenhonderd meter boven de Parovallei hangt, is alleen te voet of per ezel te bereiken.

William en Kate hadden zich passend gekleed voor de drie uur durende expeditie naar het klooster dat ook wel het tijgersnest wordt genoemd. Het echtpaar stopte onderweg om te poseren voor fotografen met op de achtergrond het zeventiende-eeuwse klooster.

Na de tocht spraken William en Kate met enkele journalisten. "Een geweldig uitzicht", zei William. "Met de bergen en de tempels op de top. Het was gewoon geweldig om daar naartoe te lopen, de omgeving te zien en meer te horen over de geschiedenis en de religie van het land."

Halverwege zei William dat de tocht wel meeviel. Later kwam hij daar op terug. "Ik heb wellicht voor mijn beurt gesproken. Het tweede deel was absoluut een stuk pittiger." Kate noemde het een 'fantastische ervaring'. "Ik voel me gezegend en bevoorrecht dat ik zo'n mooi landschap heb mogen zien."

Williams vader, prins Charles, maakte dezelfde tocht in 1998, maar heeft niet de hele route afgelegd. "Mijn vader heeft de top niet gehaald. Dat is iets waar ik hem aan ga herinneren als ik hem weer zie."

Tijdens het gesprek vertelde het paar ook dat ze hun kinderen regelmatig spreken tijdens hun bezoek aan India en Bhutan. "We missen ze enorm en we kijken ernaar uit om ze weer te zien. Maar ze zijn in goede handen." Naar verluidt zorgen het kindermeisje en oma Carole Middleton voor prins George en prinses Charlotte.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: