BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Fleurig familie-uitje voor koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth was maandagavond met flink wat familieleden op pad. De Britse vorstin bracht met haar man prins Philip een bezoek aan de beroemde Chelsea Flower Show.

Koningin Elizabeth en prins Philip kregen gezelschap van onder anderen hun dochter prinses Anne, zoon prins Andrew en de kleinkinderen Beatrice, Eugenie, William en Harry. Ook hertogin Catherine was van de partij.

De beroemde floraparade kan al jaren op vele koninklijke gasten rekenen. Koningin Elizabeth is beschermvrouwe van de show en sinds 1947 een vaste bezoeker. Maandag was haar 51e bezoek aan de Chelsea Flower Show.

Prins William en zijn vrouw Kate maakten maandag echter hun debuut. Zij kwamen kijken naar de chrysant die naar hun dochtertje Charlotte is vernoemd. De roze met groene bloem wordt gemaakt door het Nederlandse Deliflor.

Ook de oudste spruit van William en Kate heeft een eigen bloem. De Georgie Boy narcis staat ook in bloei tijdens de Chelsea Flower Show. De bloemen- en plantenparade wordt dit jaar van 24 tot 28 mei gehouden bij het Royal Hospital in de Londense wijk Chelsea.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: