BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Abdullah en Rania sturen wensen voor Ramadan

Koning Abdullah II van Jordanië heeft aan de vooravond van de vastenmaand Ramadan "alle Jordaniërs, en alle Arabische en moslim naties" gelukgewenst met het "begin van de heilige maand Ramadan, een maand van genade en zegeningen." Koningin Rania stuurde haar wensen in een aparte boodschap: "Ik wens u allen een gezegende Ramadan.”

In de Arabische wereld begint de Ramadan maandag na het waarnemen van de nieuwe maan. Koning Abdullah was ook niet de enige vorst die zijn beste wensen verstuurde. Koning Salman van Saudi-Arabië deed hetzelfde. De kroonprinsen van Bahrein en Abu Dhabi stuurden eveneens een zegenwens naar de eigen bevolking en de moslimgemeenschap wereldwijd.

Het is gebruikelijk dat de staatshoofden van moslimlanden elkaar ter gelegenheid van Ramadan feliciteren en wensen uitwisselen, en die ook aan de geloofsgemeenschap richten, zoals dat in veel christelijke landen gebeurt met Kerstmis.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: