BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Filip roept op om Rode Duivels aan te moedigen

De Belgische koning Filip heeft de bevolking via sociale media opgeroepen vrijdag naar Lille - voor de Vlamingen: Rijssel - te gaan om de Rode Duivels aan te moedigen bij het EK voetbal. De koning deed dat na afloop van de door België met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Hongarije.

Filip belde meteen na afloop van de match in Toulouse met bondscoach Marc Wilmots, zo liet het paleis weten op Twitter en Facebook. 'Marc Wilmots en de Rode Duivels net gefeliciteerd met hun uitstekende wedstrijd tegen de Hongaarse ploeg. Proficiat Team Belgium! ‪#‎TousALille‬ voor de kwartfinales!', luidde de koninklijke boodschap. 'Allemaal naar Lille', aldus Filip.

Of de koning zelf bij de kwartfinalewedstrijd tegen Wales aanwezig is, heeft het paleis nog niet bekendgemaakt. Op de webpagina van het Belgische hof wordt het beeld al dagen bepaald door een opname van Filip met de Rode Duivels voorafgaand aan de eerdere wedstrijd tegen Ierland in Bordeaux, waarbij de koning aanwezig was.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: