BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Royals reageren op aanslag Istanbul

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben bedroefd gereageerd op de aanslag op het vliegveld van Istanbul van dinsdagavond.

Bij de aanslag kwamen 41 mensen om en raakten 240 mensen gewond.

Ook koning Abdullah van Jordanië, koning Felipe van Spanje, koning Harald van Noorwegen, koning Carl Gustaf van Zweden en koningin Margrethe van Denemarken lieten woensdag weten mee te leven met Turkije.

Koning Abdullah en koning Felipe

Abdullah en Felipe en zijn vrouw Letizia brachten hun condoleances over via Twitter. Het Spaanse koningspaar wenst de nabestaanden ‘steun en sterkte’.

Koning Harald en koning Carl Gustaf

Harald en Carl Gustaf lieten via een bericht op hun websites weten mee te leven. De Noorse koning was ‘geschokt en bedroefd’ toen hij op de hoogte werd gebracht van het nieuws over de aanslag op de luchthaven van Istanbul. “Namens mijzelf en de Noorse bevolking betuig ik mijn medeleven”, liet Harald optekenen.

Carl Gustaf bood zijn ‘oprechte medeleven’ aan na het ‘tragische verlies van levens’. De Zweedse koning liet weten mee te leven met de families van de slachtoffers en het Turkse volk.

Koningin Margrethe

Het Deense koningshuis deelde via Facebook een condoleancebrief aan Erdogan.

Bron: ANP