BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning leeft 'intens' mee met Frankrijk

Koning Willem-Alexander heeft gereageerd op de aanslag in Nice. "Ons hart gaat uit naar de slachtoffers van de aanslag in Nice. Frankrijk werd op de dag van zijn nationale feestdag zwaar getroffen. Wij leven intens mee met allen die nu rouwen om hun dierbaren of in tergende onzekerheid verkeren", staat in een verklaring.

In Nice reed donderdagavond een man met een vrachtwagen in op mensen die op de boulevard feestvierden ter gelegenheid van Quatorze Julliet, de dag waarop het land de Franse revolutie herdenkt. Hierbij zijn zeker 84 mensen om het leven gekomen. Van achttien gewonden is de toestand kritiek. Voor zover bekend zijn er geen Nederlandse slachtoffers.

Frankrijk verlengt de noodtoestand die het invoerde na de terroristische aanslagen in Parijs vorig jaar november, met drie maanden. Hierdoor heeft de politie extra bevoegdheden om het terrorisme aan te pakken. President Hollande reist vrijdag naar Nice om zijn medeleven te betuigen aan de stad en de slachtoffers.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: