BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Carl Gustaf en Harald vissen in Noorse zalmrivier

De 'koningin van de zalmrivieren' kreeg de afgelopen dagen bijzonder bezoek. Zowel koning Carl Gustaf van Zweden als koning Harald van Noorwegen, allebei fanatieke hengelaars, kwam naar het Noorse Lærdal om in de Lærdalselvi op zalm te vissen.

De visexpedities werden los van elkaar ondernomen. Carl Gustaf arriveerde zondag en vertrok dinsdagmiddag weer. Koning Harald kwam een dag later aan. Hij gaat sinds 1953 regelmatig naar Lærdal en noemt de rivier 'mijn tweede koningin'.

Dit jaar is een goed jaar om op zalm te vissen. Volgens de experts is de visstand de beste in dertig jaar nadat de zalm jarenlang was geplaagd door een parasiet.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: