BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Vakantie voor Elizabeth en Philip begonnen

Voor koningin Elizabeth en prins Philip is de vakantie echt begonnen. De laatste bezoekers van Balmoral Castle zijn in het weekeinde de poort uit gejaagd en nu is het tijd voor het hoogbejaarde paar om te genieten van hun Schotse vakantiewoning.

Elizabeth is al bijna twee weken weg uit Londen, maar ze kon niet meteen terecht in haar kasteel en moest tijdelijk in Craiwogan Lodge verblijven op zo'n anderhalve kilometer van Balmoral zelf. Het is eigen keuze van de koningin die er geld mee uitspaart.

Door niet meteen in het kasteel te trekken kunnen de betaalde bezoeken en rondleidingen nog een tijdje langer doorgaan. Dat levert geld op voor het onderhoud van Balmoral, dat jaarlijks zo'n 3,5 miljoen euro kost en dat Elizabeth uit eigen zak moet betalen. De helft daarvan wordt gedekt uit inkomsten van betalende bezoekers.

Bezoekers krijgen overigens niet alles te zien. De privévertrekken van het door koningin Victoria in de negentiende eeuw gekochte kasteel zijn niet toegankelijk.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: