BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Britse royals steunen Olympiërs

De Britse sporters bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro krijgen steun van prins William, prins Harry en Williams echtgenote Catherine. "Het hele land moet achter hen staan", aldus prins Harry.

Op het YouTube-kanaal van het koningshuis is donderdag een korte video geplaatst waarin het drietal terugkijkt op de succesvolle Spelen van vier jaar geleden in Londen en vooruit kijkt naar het vrijdag beginnende sportspektakel in Brazilië. "Laten we het nog beter doen dan in 2012", aldus Harry.

William spreekt over het aanmoedigen van de sporters, Catherine wenst ze alle succes en zegt niet te kunnen wachten tot de Spelen beginnen. "Ik ben heel opgetogen over wat in Rio kan worden bereikt", zegt ze.

In Britse media is de afgelopen dagen kritiek geuit op de drie omdat ze vooralsnog niet van plan zouden zijn zelf naar Rio te gaan om 'Team GB' aan te moedigen. Dit in tegenstelling tot hun aanwezigheid in Londen. Prinses Anne, als lid van het IOC, is wel in Rio de Janeiro.

Bron: ANP