BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Margrethe geniet met zussen van bloeiende kasteeltuin

Het is zomer en de kasteeltuin in Gråsten staat in volle bloei. Koningin Margrethe van Denemarken heeft uitgerekend in deze periode haar zussen Benedikte en Anne-Marie een paar dagen over de vloer. Het drietal geniet van de bloemenpracht in de tuin rond de zomerresidentie van het Deense hof. Dat is te zien op een video van de koninklijke familie die zondag verscheen op de Facebookpagina van het Deense koningshuis.

Margrethe (76), Benedikte (72) en Anne-Marie (69) lopen gemoedelijk door de tuin, bewonderen rozenperken en snuiven de geuren van de bloemen op.

De Deense koningin keert elke zomer terug naar Gråsten, een dorp nabij de grens met Duitsland. Het is deze zomer tachtig jaar geleden dat de toen net gehuwde ouders van de huidige koningin Margrethe, toenmalig kroonprins Frederik en kroonprinses Ingrid, op vakantie kwamen in het paleisje dat de regering hen als huwelijksgeschenk in bruikleen had gegeven. Koningin Margrethe zette deze traditie voort.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: