BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Carlos jr voorgesteld tijdens mis in Piacenza

Prins Carlos en prinses Annemarie de Bourbon de Parma hebben vrijdagmiddag in het Italiaanse Piacenza hun in mei geboren zoontje Carlos officieel voorgesteld. Zaterdagavond een verslag in Blauw Bloed!

Het voorstellen gebeurde tijdens een heilige mis in de Chiesa di San Sisto, waar Carlos en Annemarie met hun zoontje aanwezig waren. Ook prins Jaime was erbij. Prinses Annemarie was vrijdagmiddag voorafgaand aan de mis optimistisch: ze dacht dat baby Carlos zich wel stil kon houden. "Hij heeft net de fles gehad en dat ging goed", zei ze verwachtingsvol.

Carlos jr. had andere ideeën en liet blijken dat hij met zijn stemgeluid alle uithoeken van de kerk makkelijk kan bereiken. Annemarie probeerde hem tot rust te krijgen door met hem te gaan wandelen, maar dat hielp maar ten dele en ook bij het vertrek na afloop van de mis, zette het prinsje een fikse keel op.

Vader prins Carlos hield zijn toekomstige opvolger als hertog van Piacenza en Parma aan het einde van de mis omhoog, en hield een korte emotionele toespraak waarin hij het belang onderstreepte van de continuïteit en het voorzetten van de eeuwenoude traditie.

Prins Carlos, die zich hertog van Parma en Piacenza mag noemen, bezoekt elk jaar aan het einde van september de beide voormalige hertogdommen waarover zijn verre voorvaders tot 1859 regeerden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: