BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Laurentien geeft startsein leesproject blinde en slechtziende kinderen

Prinses Laurentien heeft donderdag een onaangekondigd bezoek gebracht aan Koninklijke Visio in Rotterdam, een school voor blinde en slechtziende kinderen van vier tot twintig jaar. Daar gaf ze het startschot voor het leesbevorderingsproject 'Het Leesfeest: alle kinderen moeten kunnen lezen'.

De prinses tinkelde met haar oorbellen en liet haar ketting rinkelen toen ze donderdagmorgen door de schooldirecteur werd voorgesteld aan de leerlingen. Tijdens haar ontmoeting en gesprekjes met de leerlingen maakte prinses Laurentien volop van de gelegenheid gebruik om de jeugd om advies te vragen. Ze wilde weten wat er volgens hen zoal nodig is om te zorgen dat ook zij meer kinderboeken ter beschikking hebben.

Prinses Laurentien las voorafgaand aan haar rondgang door de school ook voor. Dat deed ze uit een van haar eigen Mr Finney-boeken, die voor zover bekend ook nog niet in een voor blinde- en slechtziende bruikbare vorm verkrijgbaar zijn.

Het doel van het leesproject, een initiatief van de Vereniging Onbeperkt Lezen, is om kinderen met een visuele beperking plezier te laten krijgen in het lezen. Prinses Laurentien is beschermvrouwe van de vereniging.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: