BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Alexia geopereerd aan haar been

Prinses Alexia is vrijdag geopereerd aan haar rechter bovenbeen. Bij de elfjarige dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima werden in het Erasmus MC-Sophia in Rotterdam een plaat en schroeven uit het been verwijderd.

Die werden geplaatst nadat prinses Alexia een beenbreuk opliep bij een ski-ongeluk in Oostenrijk op 27 februari. De plaat en de schroeven werden geplaatst om een goed herstel van de breuk te bevorderen.

De operatie is goed verlopen, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdagavond. Alexia mocht enkele uren na de operatie met haar ouders het Erasmus MC-Sophia te Rotterdam verlaten om thuis verder te herstellen. De behandelende artsen verwachten dat de behandeling hiermee is afgerond, aldus de RVD.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: