BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet trots op Paralympische sporters

Prinses Margriet keek maandag aan het einde van haar verblijf bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro met voldoening terug op de organisatie van de Spelen en op de prestaties van de Nederlandse sporters.

"Londen heeft de lat heel hoog gelegd, maar Rio overtrof in alle opzichten mijn verwachtingen. Zondag hebben meer mensen het Olympisch Park bezocht dan tijdens de Olympische Spelen; de belangstelling voor de Paralympische Spelen is enorm", zei prinses Margriet tegen het ANP.

Zij is sinds vorige week woensdag in de Braziliaanse stad, waar ze naast de openingsceremonie ook tal van wedstrijden van Nederlandse atleten bijwoonde. "Ik ben natuurlijk trots op onze sporters en hun prestaties. We hebben gouden medailles waar we niet op hadden gerekend, en er gaan er zeker meer volgen", aldus de prinses.

Haar thuis gebleven echtgenoot Pieter van Vollenhoven, die samen met Margriet in 1980 aan de wieg stond van de 'Gehandicaptenspelen' op Papendal, had zich ook al lovend uitgelaten. "Fantastisch prestaties bij de Paralympische Spelen. Daar zie/leer dat je de moed nooit moet opgeven. Doorzetten blijft een eigen gevecht", twitterde hij zondag.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: