BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William en Kate tappen biertjes in Cornwall

Prins William en zijn vrouw Catherine zijn donderdag begonnen aan hun tweedaagse reis door het hertogdom Cornwall. De hertog en hertogin van Cambridge stopten onder meer in de hoofdstad van het graafschap, Truro.

Daar bezochten ze allereerst de kathedraal, waar de stad om bekendstaat. Na een bezoek aan de domkerk uit 1910 gingen William en Kate door naar Youth Centre Zebs, waar jongeren elkaar kunnen treffen. Ze spraken met de lokale jeugd over mentale gezondheid, een onderwerp waar ze vaker aandacht voor vragen.

Brouwerij
Vervolgens trokken de prins en zijn vrouw verder naar Healey's Cornish Cyder Farm, een familiebedrijf in Truro dat zijn eigen cider, cognac, whisky, fruitwijnen en appelsap brouwt en verkoopt. William en Kate kregen een rondleiding door het bedrijf, probeerden een pintje te tappen en proefden enkele dranken. Nadien onthulden de twee een plaquette die herinnert aan het bezoek ter ere van het dertigjarig bestaan van het familiebedrijf.

Na de stop bij de brouwerij namen William en Kate en kijkje bij verschillende bouwprojecten in Cornwall. Die zorgen niet alleen voor nieuwe woningen, maar ook voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking. De hertog en hertogin sloten hun dag af op het strand van Newquay, waar ze werden bijgepraat over een surfproject voor de jeugd.

Dag 2
William en Kate zijn vrijdag, met vertraging, aan hun bezoek aan de Scilly-eilanden begonnen. Vanwege zware mist kon het paar niet eerder afreizen naar de eilandengroep voor de kust van Cornwall. In plaats daarvan namen ze een kijkje bij het Eden Project, twee reusachtige overdekte botanische tuinen.

Later op de dag volgde alsnog hun eerste officiële bezoek aan de Scilly-eilanden. Aangekomen op het eiland Tresco bekeken de hertog en hertogin de subtropische Abbey Garden. Na Tresco stak het paar nog over naar St. Martin's. Als laatste stond een bezoek aan het eiland St. Mary's op de planning, maar door de vertraging kwam dat te vervallen. William en Catherine willen dat graag op een later tijdstip goedmaken, twittert Kensington Palace.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: