BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Aiko (14) kampt met gezondheidsproblemen

Het gaat niet goed met de Japanse prinses Aiko, de enige dochter van kroonprins Naruhito en kroonprinses Masako. De 14-jarige Aiko kampt met gezondheidsproblemen en is daarom al een maand niet naar school geweest. Het Japanse hof verschafte deze week openheid van zaken.

Prinses Aiko gaat sinds twee jaar naar de Gakushuin Girls' Junior High School in Tokio, maar zit al sinds 26 september niet in de schoolbanken. Volgens het Japanse hof raakte ze na de zomervakantie oververmoeid.

Haar moeder prinses Masako heeft Aiko op 6 oktober naar het ziekenhuis gebracht, maar het medische onderzoek heeft niet een specifieke diagnose opgeleverd. Het is volgens Japanse media nog niet bekend wanneer ze terug kan keren naar de middelbare school. Artsen zeggen wel dat haar gezondheid stukje bij beetje verbetert. In de Japan Times vertelt een vertegenwoordiger van de Japanse hofhouding dat ze niet hele dagen in bed ligt en deze week een wandeling in de tuin kon maken.

Masako heeft een driedaagse reis met kroonprins Naruhito naar het noordoosten van Japan afgezegd om voor haar dochter te kunnen zorgen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: