BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Catherine schittert op filmpremière 'Bob de straatkat'

Hertogin Catherine woonde donderdagavond in Londen de wereldpremière bij van de film 'A Street Cat Named Bob'. In de bioscoop aan Leicester Square ontmoette ze de rode straatkat, die zichzelf speelt in de film, en zijn baasje James Bowen.

De film is gebaseerd op het leven van James. Hij schreef meerdere boeken over zijn ervaringen met Bob. Het eerste kwam uit in 2012. James en Bob ontmoetten elkaar nadat Bowen dakloos was geraakt en verslaafd was aan heroïne.

De hertogin van Cambridge is beschermvrouw van de stichting Action on Addiction, die zich inzet voor verslaafden. De filmpremière was een benefietvoorstelling. De film draait vanaf vrijdag in de Britse bioscopen en vanaf 22 december in de Nederlandse filmhuizen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: