BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Van Vollenhoven gaat boek Juliana niet lezen

Pieter van Vollenhoven herkent het beeld van koningin Juliana niet dat wordt geschetst in de veelbesproken biografie van Jolande Withuis. Dat zei hij maandagavond in De Wereld Draait Door.

Van Vollenhoven zei dat hij de documentaire naar aanleiding van het boek Juliana - Vorstin in een mannenwereld vorige week had gezien. Hij is echter niet van plan om de biografie te lezen. De echtgenoot van prinses Margriet vindt het moeilijk om een oordeel te geven. "Ik denk met ontzettend veel plezier terug aan mijn schoonmoeder. Ik heb veel aan haar te danken", zei hij. "Ik kan heel veel dingen niet herkennen, dus ik heb er niet zo'n behoefte aan."

Het mooiste natuurgebied

Het mooiste natuurgebied
Van Vollenhoven was te gast in De Wereld Draait Door voor de uitslag van de publieksverkiezing 'Het mooiste natuurgebied van Nederland'. Een vakjury onder leiding van Pieter van Vollenhoven bepaalde 13 nominaties, het publiek koos de uiteindelijke winnaars. De verkiezing was een initiatief van staatssecretaris Martijn van Dam, die samen met Van Vollenhoven aan tafel zat bij Matthijs van Nieuwkerk.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: