BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

BBC-profiel Thaise koning geblokkeerd

Thailand heeft internetproviders opdracht gegeven de toegang te blokkeren tot het profiel dat de BBC publiceerde over de nieuwe koning Maha Vajiralongkorn. Dat meldt dinsdag de Engelstalige website Prachatai.

Wie de link naar het artikel volgt, krijgt nu een mededeling te zien van het ministerie van digitale economie en maatschappij. Daarin wordt gemeld dat de gezochte website verkeerde informatie bevat en daarom door het ministerie is geblokkeerd.

Vorige week werd een jonge Thaise activist Jatuphat Boonpattaraksa al opgepakt omdat hij de biografie van de BBC had gedeeld op zijn Facebook-pagina. Na het betalen van een borg van tienduizend euro werd hij tijdelijk vrijgelaten om deze week examen te kunnen doen.

In Thailand is alle kritiek op het koningshuis verboden en kritische verwijzingen kunnen worden bestraft met een gevangenisstraf van vijftien jaar voor majesteitsschennis.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: