BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kate viert feestje met scouts

Hertogin Catherine heeft woensdag het jubileumfeest van de scouting gevierd. De echtgenote van prins William ging in North Wootton langs bij een scoutingvereniging.

Kate nam deel aan spelletjes en versierde cupcakes met de 24 jongens en meisjes, allemaal tussen de acht en tien jaar oud. Ook schoof ze aan bij een lesje ehbo. De hertogin liet een van de scouts een mitella aanleggen. "Dat was heel leuk, ik was de enige die dat mocht doen", zei de negenjarige Dylan achteraf tegen de aanwezige pers. "Ze zei dat ik het heel goed deed."

Tijdens de activiteiten had Kate tijd voor korte gesprekjes met de kinderen, die vooral geïnteresseerd waren in prins George en prinses Charlotte. Kate vertelde dat George al een tijdje paardrijles heeft, het driejarige kereltje rijdt op een pony die Moo Moo heet. Het prinsje en zijn jongere zusje kregen teddyberen met een scoutinguniform.

Kate sprak ook een van de vrijwilligers, die vertelde dat haar bezoek 'het beste cadeau' was voor de scoutingvereniging. "Dit vergeten ze nooit meer." Het jubileum van de scouting, die vrijdag precies honderd jaar bestaat, wordt in het hele Verenigd Koninkrijk gevierd. Honderden scouts leggen deze week opnieuw hun belofte af.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: