BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Groothertog Henri feliciteert Donald Trump

Groothertog Henri van Luxemburg heeft vrijdag een telegram gestuurd naar het Witte Huis in Washington om Donald Trump te feliciteren met zijn aantreden als Amerikaans president. Dat heeft het Luxemburgse hof bekendgemaakt. Zulke gelukwensen zijn in het internationaal diplomatiek verkeer gebruikelijk, al wordt er niet altijd een persbericht aan gewijd.

"Samen met de groothertogin wil ik u geluk te wensen met uw inauguratie als 45ste president van de Verenigde Staten. De historische banden van vriendschap die onze landen verenigen, betekenen veel voor ons allen in Luxemburg. We wensen u al het mogelijke succes toe voor uw taak als staatshoofd en hopen op een voortzetting van de uitmuntende transatlantische betrekkingen", aldus de boodschap van Henri.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: