BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Viktória reist naar Mozambique

Prinses Viktória gaat eind deze maand naar Mozambique om meer te leren over de problemen van chronische ondervoeding van kinderen en de desastreuze gevolgen daarvan. Jeroen Snel reist met de vrouw van prins Jaime mee en doet volgende week (4 februari) verslag!

 Niet alleen voor de kinderen zelf, maar ook voor hun woongemeenschap. Op het programma staan een aantal werkbezoeken en een groot aantal gesprekken. Prinses Viktória is beschermvrouw van de Nederlandse tak van Save the Children, de wereldorganisatie die zich inzet voor het welzijn van kinderen. Ze maakt de reis naar Afrika in die hoedanigheid.

Voor Save the Children is het terugdringen van chronische ondervoeding de komende jaren een van de speerpunten waaraan Viktória, echtgenote van prins Jaime de Bourbon de Parme en zelf moeder van twee kleine kinderen, zich heeft verbonden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: