BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Prinses Caroline is 60 geworden

Prinses Caroline van Monaco is maandag zestig jaar geworden. Haar verjaardag is tevens haar trouwdag, van haar derde huwelijk in 1999 met prins Ernst August van Hannover. Hij gaf haar een dochter, Alexandra, een hogere koninklijke rang, maar weinig geluk. Het paar is al jaren niet meer samen gezien.

Caroline is lange tijd de 'eerste dame' geweest van het vorstendom aan de Middellandse Zee. Eerst toen haar moeder prinses Grace in 1982 bij een auto-ongeluk om het leven kwam, en na het overlijden van haar vader prins Rainier in 2005 naast broer Albert die zo lang ongetrouwd was. Pas in 2011 kon ze het stokje overdragen aan prinses Charlène, al bleef Caroline een rol spelen in Monaco.

1988 - Prinses Caroline en Stefano Casiraghi met kinderen Charlotte, Pierre en Andrea

2007 - Met Ernst August

1958 - Met moeder prinses Grace

2014 - Prinses Caroline tijdens de viering van de nationale feestdag met dochter prinses Alexandra, kleinzoon Sacha, zoon Andrea en zus prinses Stéphanie.

2015 - Pierre en Charlotte tijdens viering nationale feestdag

Caroline heeft een bewogen en bij vlagen zeer tumultueus leven achter zich. Ze rebelleerde al vroeg tegen het strakke paleisleven, koos expres verkeerde vrienden en minnaars en huwde op 21-jarige leeftijd tegen beter weten in met rokkenjager Philippe Junot. Twee jaar later kwam Caroline tot inkeer en haar tweede huwelijk in 1983 met de Italiaan Stefano Casiraghi was een betere keuze. Met hem kreeg ze drie kinderen: Andrea, Charlotte en Pierre.

Bootongeluk

In oktober 1990 sloeg het noodlot toe toen Stefano door een bootongeluk om het leven kwam. Caroline leidde lang een teruggetrokken leven en kwam pas eind jaren negentig weer in de schijnwerpers. Ze trouwde met Ernst August, en zes maanden later werd hun dochter geboren. Maar ook de prins van Hannover bleek uiteindelijk niet de ware, al is het paar voor de wet nog steeds bij elkaar.

Prinses Caroline bekommert zich om haar talrijke goede doelen, en om haar uitdijende schare kleinkinderen. Het zijn er drie, met nummer vier - bij zoon Pierre en vrouw Beatrice - op komst.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: