BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Historisch bezoek van Charles en Camilla aan Brixton

Prins Charles en zijn echtgenote Camilla hebben donderdag een bezoek gebracht aan Black Cultural Archives. Het in 1981 in de Londense wijk Brixton opgerichte archief houdt zich bezig met het vastleggen van de geschiedenis van uit Afrika en de Cariben afkomstige inwoners van Groot-Brittannië. Het archief sprak van een 'historisch bezoek'.

Voor het archief, dat sinds 2014 een nieuw onderkomen heeft, stond een erewacht opgesteld van zwarte cadetten van het leger. Binnen kreeg het prinselijk paar een uitgebreide rondleiding. Zo werd stil gestaan bij de bijdrage van Afrikaanse en Caribische soldaten aan de Eerste en Tweede Wereldoorlog, een bijdrage die in de geschiedschrijving vaak wordt vergeten.

Aansluitend ging hertogin Camilla ook naar de Ebony Horse Club. Dat is een instelling die kansarme jongeren uit Brixton, een deel van Londen waar veel immigranten uit Jamaica en andere Caribische eilanden wonen, de kans geeft zich te ontwikkelen door paardrijden en alles wat daar bij komt kijken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: