BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Paola breekt heup

Koningin Paola van België heeft donderdag haar heup gebroken bij een val in haar woning, kasteel Belvédère in Brussel.

De 79-jarige moeder van koning Filip is vrijdag geopereerd in het universitaire ziekenhuis Saint-Luc in de Belgische hoofdstad. De operatie is zeer goed verlopen, aldus het koninklijk paleis.

Koningin Paola lag rond de jaarwisseling ook al in het Brusselse ziekenhuis, nadat ze bij een val een wervelfractuur had opgelopen. Ze herstelde sindsdien op het kasteel Belvédère, de revalidatie daarvan zou maanden duren.

Haar echtgenoot koning Albert kan als gevolg van het ongeluk de mis ter nagedachtenis van de overleden Leden van de Koninklijke Familie vrijdag in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Laken niet meemaken, aldus het paleis. Dit is een jaarlijkse eucharistieviering waar de overleden familie wordt herdacht, onder wie koning Boudewijn en koningin Fabiola.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: