BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Albert: huis Grace Kelly in 2018 open

Het huis waar Grace Kelly als kind woonde gaat in 2018 open voor publiek en mogelijk eerder. Dit zegt haar zoon prins Albert van Monaco tegen People.

Prins Albert werd afgelopen najaar eigenaar van de woning in het Amerikaanse Philadelphia, waar zijn moeder prinses Grace, geboren als Grace Kelly, opgroeide. Na renovatie biedt het huis ruimte aan het kantoor van de Princess Grace Foundation en een Amerikaans filiaal van de Ierse bibliotheek die naar haar vernoemd is.

Prins Albert wil in het huis publieke evenementen organiseren, zegt hij tegen People. ''Het wordt niet een exclusief museum, maar er komen verschillende publieke manifestaties." Albert wil rekening houden met de buurt. ''Het is een historisch gebouw, maar ik denk niet dat een museum de juiste weg is om te gaan. Toch zullen we genoeg organiseren zodat het publiek in het huis terecht kan." Albert denkt daarbij aan lezingen, bezoeken van schrijvers, concerten en kinderactiviteiten.

Over de openingsdatum zegt Albert: ''Om onszelf wat armslag te geven, zeg ik volgend jaar. Het kan ook eerder worden."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: