BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth reageert op aanslag Londen

De Britse koningin Elizabeth heeft in een boodschap aan de baas van de politie van Londen haar medeleven geuit aan de slachtoffers van de aanslag woensdag in de Britse hoofdstad. ,,Mijn gedachten, gebeden en mijn diepste medeleven zijn voor al diegenen die door het verschrikkelijke geweld van gisteren zijn getroffen,'' schrijft de monarch.

Elizabeth zou donderdag samen met haar echtgenoot prins Philip het nieuwe hoofdgebouw van de politie in Londen openen maar dat gaat door de aanslag niet door. ,,Om zeer begrijpelijke redenen'', aldus de koningin. Ze zegt uit te kijken naar een nieuwe gelegenheid om het hoofdkwartier te bezoeken.

Ze drukt verder haar ,,duurzame dank en bewondering'' uit voor de politiemensen en anderen die na het incident te hulp zijn geschoten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: