BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nieuwe foto's van jarige prins Oscar (1)

Oscar, de zoon van de Zweedse kroonprinses Victoria en prins Daniel, viert donderdag zijn eerste verjaardag. Dat doet hij gewoon in Zweden en daar is koningin Silvia blij mee.

Dat zei de vorstin woensdag tegen de krant Expressen tijdens haar bliksembezoek aan Polen. Daar bezocht ze een verzorgingshuis voor demente bejaarden in de buurt van Warschau. Ze is echter op tijd terug in Stockholm om bij het verjaardagsfeestje van Oscar te zijn.

Oscar verbleef met zijn ouders de afgelopen weken in de Verenigde Staten. Silvia verheugt zich op het weerzien met haar kleinzoon. “Zijn ontwikkeling gaat heel snel”, vertelt de vorstin. “De ene dag lijkt hij meer op zijn vader, en de andere dag juist weer op zijn moeder.”

Silvia vindt het geweldig interessant om te zien hoe de kleine prins zich ontwikkelt. Samen met koning Carl Gustaf heeft ze een mooi cadeau voor Oscar uitgezocht. Tegen Expressen wilde ze niet zeggen wat de prins krijgt. “Maar hij gaat het geweldig vinden”, was het enige dat ze over het presentje kwijt wilde.

's Ochtends deelt het koningshuis een nieuwe foto van prins Oscar. De foto is gemaakt door prinses Victoria.

's Avonds laat het Zweedse hof weten dat Oscar's verjaardag gevierd is met taart op Haga Slott. Er worden drie feestelijke foto's geplaatst op sociale media.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: