BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Constantijn chat over Anne Frank

Prins Constantijn was dinsdagochtend aanwezig bij de presentatie van een bijzonder initiatief van de Anne Frank Stichting en Facebook Nederland ter gelegenheid van de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie.

Met behulp van speciale software kunnen geïnteresseerden vanaf nu via een chatgesprek informatie krijgen over het verhaal van Anne Frank. Een zogenoemde bot, afgeleid van robot, geeft via Messenger antwoord op vragen over het beroemde Joodse meisje.

De Anne Frank House-bot kan vragen van gebruikers en de context waarin die vragen worden gesteld, herkennen. Het Anne Frank Huis is een van de eerste musea ter wereld die deze techniek gebruikt.

Prins Constantijn, speciaal gezant bij StartupDelta, sprak bij de bekendmaking van het initiatief. "Deze bot, die is ontwikkeld door een start-up, is veel meer dan een leuke gadget", zei hij. "Het is een manier om mensen over de hele wereld te bereiken en hen te vertellen over het leven van Anne Frank."

Ook wordt volgens hem zo gewezen op de gevaren van de effecten van racisme en discriminatie. "Dat is waar nieuwe technologie voor moet worden gebruikt: om onze levens beter te maken en de uitdagingen in de samenleving te verslaan."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: