BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Abdullah spreekt opnieuw met president Trump

De Jordaanse koning Abdullah heeft woensdag in Washington een ontmoeting gehad met Donald Trump. Op de trappen van het Witte Huis werd hij samen met koningin Rania ontvangen door Trump en zijn vrouw Melania. Met de president van de Verenigde Staten besprak hij onder meer het slepende conflict in Syrië.

Naast de oorlog in Syrië kwamen onder meer ook het Palestijns-Israëlische conflict en de strijd tegen IS aan bod. In een persconferentie na de ontmoeting zei Abdullah dat hij goede gesprekken heeft gevoerd met Trump. Hij bedankte de president voor zijn medewerking, vooral in de strijd tegen terrorisme.

''Terrorisme kent geen grenzen, geen nationaliteit en geen godsdienst'', aldus de koning van Jordanië. De VS kan de kar echter niet alleen trekken. Daarom heeft Amerika de hulp nodig van andere landen in deze strijd, meent Abdullah.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: