BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Elizabeth (91) maakt autoritje naar paardenshow

Koningin Elizabeth heeft woensdag de Royal Windsor Horse Show bezocht. Ver hoefde de Britse vorstin daar niet voor te rijden. Het evenement wordt jaarlijks gehouden op het landgoed van Windsor Castle, waar koningin Elizabeth en prins Philip momenteel verblijven.

De koningin nam een kijkje bij de paarden en hun ruiters die deelnemen aan de diverse wedstrijden. Van 10 tot en met 14 mei strijden mens en dier in drie verschillende disciplines van de paardensport. Na afloop vertrok de 91-jarige vorstin in een auto die zij zelf bestuurde.

Prins Philip was woensdag ook van de partij op het evenement. De 95-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth, die onlangs zijn pensioen aankondigde, nam 's ochtends op de bok van een koets de teugels ter hand waarmee hij de vierspan een rondje over het terrein van de Windsor Horse Show liet lopen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: