BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kate vertelt over zorgen bruiloft Pippa

Dinsdag was het tijd voor het eerste tuinfeestje op Buckingham Palace van het jaar! Het aanstaande pensioen van prins Philip was dinsdagmiddag gesprek van de dag tijdens The Garden Party. De 95-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth, die begin deze maand aankondigde het vanaf dit najaar rustiger aan te gaan doen, grapte vrolijk mee.

“We hebben het gehad over het feit dat ik recent met pensioen ben gegaan”, vertelde Peter Chapman-Andrews, die tot voor kort directeur van het Royal Institute of Navigation was. “Hij vroeg me wat ik nu ging doen. Daarop antwoordde mijn vrouw: zo min mogelijk. Daarom konden we allemaal lachen.”

Koningin Elizabeth werd dinsdagmiddag niet alleen bijgestaan door haar echtgenoot. Ook dochter prinses Anne, zoon prins Edward en kleinkinderen prins William en prinses Beatrice lieten zich zien tijdens het tuinfeest. Ook Elizabeths neven prins Edward en prins Michael van Kent en diens vrouw waren van de partij.

Bruiloft Pippa

William had zijn vrouw Catherine meegenomen. Zij sprak met enkele van de zo’n 8000 gasten over de bruiloft van haar zusje Pippa. Zij trouwt zaterdag. “Ze vertelde dat iedereen uitkijkt naar de bruiloft van haar zus”, zei Andrew Bates na afloop van het tuinfeest tegen Britse media.

Prins George (3) en prinses Charlotte (2), de kinderen van William en Catherine, krijgen belangrijke taken tijdens de huwelijksceremonie. Daarover maakt Catherine zich wel een beetje zorgen. “Ze zei dat ze hoopte dat de kinderen zich zouden gedragen, maar op die leeftijd weet je maar nooit.”

Hapjes

Op social media deelde het hof een aantal foto's van de lekkernijen die geserveerd werden op het tuinfeest. Zo'n 20.000 plakken cake, 20.000 sandwiches en meer dan 27.000 kopjes thee werden er uitgedeeld.

Bron: ANP