BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nieuwe foto's Estelle en Oscar

De Zweedse koninklijke familie viert dinsdag de nationale feestdag van Zweden. Om het feest extra luister bij te zetten zijn twee nieuwe foto's gepubliceerd van prinses Estelle en prins Oscar, de kinderen van kroonprinses Victoria en prins Daniel.

De beelden zijn gemaakt op een mooie voorjaarsdag in de tuin van slot Haga. Estelle draagt een blauw-gele jurk, de traditionele Zweedse klederdracht. ''Nationale Dag, groeten uit het Haga Paleis'', schrijft het paleis bij de foto's die prijken op de officiële website van de koninklijke familie.

Voor de Zweedse royals wordt het een drukke dag. Zo opent prins Carl Philip 's ochtends het koninklijk paleis voor bezichtigingen en zijn koning Carl Gustaf en koningin Silvia in Växjö. De familie doet aan het eind van de dag het openluchtmuseum Skansen in Stockholm aan. Het feest wordt vervolgens afgesloten met een receptie op het paleis in de Zweedse hoofdstad.

De dag wordt jaarlijks gevierd ter nagedachtenis van 6 juni 1523, toen Gustav Vasa koning van de zelfstandige staat Zweden werd.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: