BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Noors koningspaar begint jubileumrondreis

Het Noorse koningspaar is zondag in Hamar begonnen aan hun jubileumtournee. De zomerse rondreis is ter ere van de tachtigste verjaardag van zowel Harald als Sonja. Op de Facebookpagina van het Noorse koningshuis staat een foto van de eerste dag. Op het kiekje zijn een zwaaiende Harald en Sonja in een koets te zien.

De koning vierde in februari zijn tachtigste verjaardag. Zijn vrouw wordt volgende maand tachtig jaar. Om deze mijlpaal te vieren reizen de twee van zondag tot en met woensdag, soms per boot en soms per auto, na Hamar naar Tingnes, Kapp, Gjøvik, Lillehammer, Kvamsfjellet, Nord-Odal en Kongsvinger.

Vorig jaar maakten Harald en Sonja ook al in de zomer een rondreis door Noorwegen. Toen ter ere van hun zilveren regeringsjubileum. Het koningspaar deed met het Noorse koningsschip 'Norge' onder meer Tromsø, Kristiansand en Trondheim aan.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: